Pályázatok

Pályázati felhívás "Csirkét a portára"

 • Leadási határidő: 2020-03-15 00:00:00


 • Tisztelt Almásháziak!

  Almásháza Önkormányzata pályázatot hirdet "Csirkét a portára" címmel. A pályázat célja, hogy elősegítse a vidéken élők önfenntartását. Mint az kiderült a civil kezdeményezésre szervezett jövőkép műhelytalálkozókból, hogy közös igénye az itt élő családoknak, hogy a falusi életnek megfelelően minél közelebb kerüljenek az önellátás fogalomköréhez. Ehhez kíván segítséget nyújtani az alábbi pályázat: A pályázat keretein belül lehetőség van, almásházi lakosoknak, a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ (Gödöllő) által keltetett, őshonos csirkefajok, naposcsibéinek megrendelésére.  


  Rendelhető fajták:

  Kendermagos magyar tyúk 

  Fogolyszínű magyar tyúk 

  Sárga magyar tyúk


  A fenti fajták megtekinthetők a génmegőrzési központ honlapján: www.genmegorzes.hu  A rendelés leadásának határideje: 2020 március 15. A szállítás tervezett időpontja 2020 május 18. késődélután A csibék darabonkénti ára 290 Ft/db ami magában foglalja a házhozszállítás költségeit is.  A pályázat keretein belül az Önkormányzat csibénként 5 kilógramm prémium minőségű indító takarmánnyal kívánja támogatni a vállalkozó szellemű családokat. Ennek technikai megvalósításáról egyeztetések szükségesek, melynek részleteiről még készül tájékoztatás.  A rendelhető mennyiség nincs korlátozva, sem lefelé sem felfelé, de a támogatásként nyújtott takarmány 50 db csibéig vehető igénybe családonként (max. 250Kg). A csibék nincsenek sextálva, tehát vegyes ivarúak. Kiosztáskor is véletlenszerű ivararányban lesznek. A rendelésnél érdemes figyelembe venni, hogy matematikailag fele lesz kakas és fele tyúk de a valóságban ettől akár jelentősen is eltérhet. A támogatásként igényelt takarmányhoz tartozó állomány minimum 40%-át két éven keresztül fenn kell tartani, elhullás esetén azt önerőből pótolni kell. A sikeres tartási program végrehajtásának érdekében a pályázók részt vehetnek egy csibenevelő tanfolyamon, amin minden szükséges elméleti tudás és technikai információ megszerezhető, még a csibék megérkezése előtt.


  Összefoglalva:

  Őshonos magyar napos csibék rendelhetők március 31-ig 290Ft-os darabáron. Darabszámi korlátozás nélkül házhoz szállítva, ami május 18-án vehető át Almásházán.

  Minden megrendelt csibe mellé darabonként 5 Kg indító takarmányt ad az önkormányzat támogatásként, maximum 250 kg/ porta. (50 db csibéhez melynek 40%-át 2 éven keresztül kell fenntartani)

  A csibék ivararánya véletlenszerű, nem kiszámítható.

 • Link: https://almashaza.hu/palyazat/
 • Link:

Helyi pénz

debit:
claim:
insider:
outsider:
85600,-
136.800,-
200.300,-
12.100,-